неділя, 28 квітня 2024 г.

Ворог продовжує обстріл заводу “Азовсталь” та готує “референдум” на Херсонщині, - Генштаб ЗСУ

Ворог продовжує обстріл заводу “Азовсталь” та готує “референдум” на Херсонщині, - Генштаб ЗСУ

Станом на 18.00 21 квітня противник продовжував наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Ворог намагався взяти під контроль Маріуполь і продовжив бомбити та проводити спроби штурму в районі морського порту і заводу “Азовсталь”. На Херсонщині окупаційною владою оголошено мобілізацію і плануються так званий "референдум" і "перепис населення".

Про це KВ стало відомо з повідомлення Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Противник продовжував наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Водночас, не припиняються ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що на Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався взяти під повний контроль Маріуполь. Продовжував завдавати авіаційних ударів та  здійснював спроби штурмових дій в районі морського порту і заводу “Азовсталь”.

Водночас на тимчасово захопленій території Херсонської області окупаційна влада оголосила мобілізацію осіб чоловічої статі. Крім того, за наявною інформацією, на 1 травня в зайнятій рф частині Херсонщини заплановано проведення так званого “референдуму”. А у період 2-10 травня – "перепису населення". Місцевим жителям заборонено будь-яке переміщення між населеними пунктами.

За повідомленням Генштабу, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Також на Слобожанщині обстановка суттєвих змін не зазнала. Триває часткове блокування Харкова; на тимчасово захопленій території Харківської області окупаційні війська забороняють переміщення місцевого населення, заблокована доставка гуманітарної допомоги з українського боку.

Крім того, на Південнобузькому напрямку тривають обстріли Миколаєва, противник намагається покращити тактичне положення та наблизитися до міста, успіху не має.

Продовжують зростати втрати ворога. Як повідомили в Генштабі, був ліквідований командир першого мотострілецького полку другої мотострілецької дивізії першої танкової армії західного військового округу підполковник Денис Мєжуєв. Також отримали важкі поранення та знаходяться на лікуванні в москві два представники керівного складу цього ж з’єднання.

Водночас примусова мобілізація на невизнаних територіальних утвореннях Донецької та Луганської областей, незадовільне харчування, низьке фінансове та матеріальне забезпечення значно деморалізує особовий склад окупантів.

Нагадаємо, США нададуть додатковий пакет воєнної допомоги Україні на 800 млн доларів. Державний секретар США Ентоні Блінкен санкціонував подальше виділення зброї, обладнання та матеріалів, щоб зміцнити її оборону та протистояти новому наступу росії на сході.

Читайте: Втрати рашистів в Україні досягли позначки у 21 тисячу вояків, 829 танків та 393 артилерійські системи, – Генштаб ЗСУ

Фото: KВ

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна росії проти україни, генштаб, окупанти, обстріли, ворог, маріуполь, напрямки, азовсталь, референдум, бомбардування, атаки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій