вівторок, 14 травня 2024 г.

В Ірпені спецкомісія перевірила процес робіт з відбудови на чотирьох об’єктах (фото)

В Ірпені спецкомісія перевірила процес робіт з відбудови на чотирьох об’єктах (фото)

У Київській області триває комісійна перевірка обʼєктів, які відбудовуються. Комісія відвідала Ірпінь та перевірила, як триває відбудова трьох багатоповерхівок і дитячого садочка “Веснянка”. Київська ОВА є замовником робіт на  56 об'єктах.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Тут внаслідок російської агресії кількість зруйнованих об'єктів одна з найбільших в області. Перевірили, як триває відбудова дитячого садка та трьох багатоповерхівок. Відновлення цих об'єктів фінансується коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Київська ОВА є замовником за 56 об'єктами”, – зазначив Руслан Кравченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Голова Київської ОВА поінформував, що на вулиці Університетська, 2к ведуть капітальний ремонт 15-квартирного триповерхового будинку. Проводять роботи з відновлення будівельних конструкцій, внутрішнє опорядження будинку, замінюють систему водопостачання з водолічильниками, каналізаційні стоки.

Він зазначив, що з виявлених порушень є незначне відставання від графіка робіт. Але кількість працівників на об'єкті достатня, тому забудовник запевнив, що все оперативно наздоженуть

Кравченко повідомив, що на вулиці Ярославська, 14 триває капітальний ремонт дев’ятиповерхівки на 144 квартири. Він зауважив, що роботи розпочато у вересні і вони триватимуть один рік. За його словами, проєкт капремонту досить масштабний, серед запланованого – відновлення стін та перегородок, утеплення посаду, різноманітні монтажні роботи, відновлення та утеплення покрівлі, інженерних мереж, внутрішнє опорядження тощо.

“Але скарг від мешканців чимало. Підрядник відстає від графіка виконання робіт на два тижні. Є претензії до якості робіт. Більше того, демонтували старий дах. Новий не встигли облаштувати. Внаслідок погіршення погодних умов затопили декілька квартир. Забудовник гарантував, що все відремонтує власним коштом”, – зазначив Кравченко.

Також очільник КОВА зауважив скаргу мешканців будівельників, які періодично  бувають напідпитку. При перевірці в одній із квартир, що підлягає відновленню, таки виявили робітника з ознаками алкогольного спʼяніння. Для зʼясування ситуації викликали поліцію.

“Спільно з мешканцями будинку дали підряднику тиждень. Якщо все не виправлять – будемо розривати договір”, – резюмував Кравченко.

Третя перевірена відбудова знаходиться на вулиці Котляревського, 52а. З початку вересня тут триває капремонт багатоповерхівки на 149 квартир. Проєкт передбачає відновлення зруйнованих та ремонт пошкоджених стін, відновлення плит перекриття, утеплення фасаду, демонтаж, встановлення та утеплення покриття даху тощо. Відремонтують й пошкоджені системи водопостачання, опалення, живлення.

“Роботи тривають за графіком. Один із пунктів робіт – заміна системи водопостачання. Але мешканці будинку наголошують, що це не скрізь потрібно. Поставив завдання технагляду ще раз перевірити актуальність проєкту. Бо поки чекали фінансування, то вже один із благодійних фондів замінив дах, вікна поставив міжнародний фонд GEM. Тому можемо оптимізувати роботи”, – зазначив Руслан Кравченко.

Триває реконструкція і садочку “Веснянка” на  вулиці Полтавська, 5. На місці старого корпусу для малечі вже будують новий на три поверхи. Як зазначив Кравченко, згодом там зможуть розміститися 8 груп по 15 дітлахів кожна. Буде зроблено внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштовані нові спортивні та ігрові майданчики з тіньовими навісами. На всі роботи відведено рік.

Він зауважив, що роботи активно тривають. Є порушення, але вони незначні. 

Руслан Кравченко нагадав, що що до складу комісії входять представники правоохоронних органів, технагляду, профільних департаментів КОВА, Держпраці, спостережної ради, ДТЕКу тощо. Активно долучаються мешканці та громадськість.

Читайте: На Київщині триває комісійна перевірка обʼєктів, що відбудовуються, – Руслан Кравченко (фото)

Фото: Facebook Руслана Кравченко

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, війна, позиція, агресія рф, кова, ірпінь, відновлення, руслан кравченко, відбудова

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій