неділя, 28 квітня 2024 г.

В Гостомеле ветераны АТО не могут распоряжаться своей землей из-за “бойкота” местной власти (видео)

В Гостомеле ветераны АТО не могут распоряжаться своей землей из-за “бойкота” местной власти (видео)

Ветераны АТО/ООС в пгт Гостомель на Киевщине решили объединить свои участки, выделенные им местной властью, и обменять их на квартиры от застройщика. Говорят, строительство четырехэтажек не противоречит Генплану, это подтверждает и главный архитектор Гостомельского поселкового совета. Впрочем, представители местной власти стоят на своем - такое строительство “незаконно”.

Об этом KV стало известно из эфира программы “Спецкор” на телеканале “2+2”, которая вышла 2 апреля 2019 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Заказчики попросили застройщика спроектировать комплекс так, чтобы четыре земельных участка, выделенных для участников АТО/ООС и размещенных практически вплотную к железной дороге, сместить на место еще несуществующей дороги, а сам проезд переместить к ЖД.

“Планируется застройщиком строить максимум четырехэтажные дома (три этажа плюс мансарда), поскольку больше строить, согласно Генплану, запрещено. И нас это вполне устраивает”, - рассказал сопредседатель Союза участников боевых действий пгт Гостомель Иса Курамагомедов.

По словам ветеранов, все это можно законно осуществить и без внесения изменений в Генеральный план - по согласию сторон, но местная власть отказывается их поддерживать, не выдавая соответствующее разрешение.

“Когда депутаты увидели, что за комплекс здесь будет, у них глаза загорелись: как это так, все проходит мимо нас! Мы предоставили им заявление об изменении конфигурации - не Генплана, но встретили такое сопротивление, что просто…”, - сообщил сопредседатель Союза участников боевых действий пгт Гостомель Петр Феофанов.

В свою очередь представители местной власти утверждают, что такое перенесение “незаконно”, ссылаясь на то, что еще несуществующая дорога должна быть размещена в соответствии с документами, а целевое назначение выделенных участков сохранено.

“Четырехэтажные многоквартирные дома - то, что противоречит нашему Генплану. Если они действительно хотят там многоквартирные дома, пускай ждут три года и вносят изменения в Генеральный план”, - отметила глава земельной комиссии Гостомельского поселкового совета Ольга Прилипко (на фото).

В защиту ветеранов выступил и руководитель отдела градостроительства и архитектуры Гостомельского поселкового совета Владимир Ермолаев, который заявил, что желание собственников участков построить на них четырехэтажки, при этом немного их сместив от железной дороги, не противоречит документам. По его словам, это означает, что выдача разрешения упирается только в решение местной власти.


Как ранее сообщала KV, в Белой Церкви ветераны АТО за свои средства провели зарыбление реки Рось, не дождавшись помощи мэра. Они выпустили в реку 6 тонн толстолоба, потратив на это более чем в 100 тыс. гривен. Данная операция была проведена ветеранами АТО за счет собственных средств, а также помощи неравнодушных белоцерковцев.

Читайте: Третьяков: 73 млн гривен, конфискованные у коррупционеров, должны быть направлены на жилье переселенцам, которые участвовали в АТО

Фото: скриншот с видео

КиевVласть

Катерина Борисенко

Теги: новости киева, новости киевской области, новости киевщины, застройка, генплан, гостомель, ветераны ато, ольга прилипко, участки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.