понеділок, 20 травня 2024 г.

Цієї ночі окупанти вдарили трьома дронами “Шахед” по промислових складах у Львові, загинула одна людина (фото, відео)

Цієї ночі окупанти вдарили трьома дронами “Шахед” по промислових складах у Львові, загинула одна людина (фото, відео)

У ніч на 19 вересня окупанти атакували Львівщину дронами-камікадзе типу “шахед”. Ворог поцілив у промислові склади у Львові. На жаль, загинув чоловік, який працював на складі. Також постраждав 26-річний хлопець, який на момент атаки перебував на складі. Крім того, цієї ночі росіяни обстріляли Кривий Ріг. Внаслідок ворожого влучання виникла пожежа у багатоповерхової будівлі. 

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook начальника Львівської ОВА Максима Козицького та допису Повітряних сил ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Під час повітряної тривоги, яка почалася о 03:40 і тривала майже 2,5 години, Львівщину атакували дрони-камікадзе типу “шахед”. За попередньою інформацією, у напрямку нашої області летіло 18 таких дронів. 15 із них Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України збило. Сім збили безпосередньо у повітряному просторі Львівської області”, – повідомив Козицький. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На складах є загоряння у чотирьох локаціях. Пожежу досі гасять. Хочу наголосити, що це звичайні промислові склади. Нічого мілітарного на них не зберігали. Величезна вдячність нашим Силам ППО за те, що ці “шахеди” не забрали життя і домівки жителів області. Дякую рятувальникам та правоохоронцям, які оперативно прибули на місце подій і діють дуже злагоджено”, – додав Козицький. 

Козицький повідомив, що під завалами на складі виявили тіло працівника. 

В свою чергу, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що знищено 3 складські приміщення. Це склади з вікнами, побутовою хімією, а також приміщення де зберігала гуманітарну допомогу благодійна місія КАРІТАС-СПЕС. Загалом площа загорання близько 10 тисяч метрів квадратних.


В Повітряних силах ЗСУ також повідомили, що ворог випустив одну балістичну ракету “Іскандер-М“ з території тимчасово окупованого Криму у напрямку Кривого Рогу.

Голова ради оборони міста Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що внаслідок ворожого влучання виникла пожежа у багатоповерхової будівлі. 

“Пожежу вже загасили. Також вибуховою хвилею пошкоджено фасади трьох багатоповерхових будівель, багато вікон та дверей в інших багатоповерхівках, а також у школі та дитячому садочку. Головне – без втрат”, – повідомив Вілкул. 

Також Вілкул повідомив, що у Нікопольському районі ворог з важкої артилерії обстріляв Нікополь та Марганецьку громаду. Поранений 71-річний чоловік, пошкоджені 6 приватних будинків, господарська споруда, гараж, ЛЕП, газогін.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень. Ворог завдав 22 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте: Сили оборони продовжують наступальної операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, – Генштаб ЗСУ 

Фото:  ГУ ДСНС у Львівській області

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини україни, війна, війна росії проти україни, обстріли, постраждалі, ворожі обстріли, кривий ріг, повітряні сили ЗСУ, максим козицький, олександр вілкул, львівська ова

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій