субота, 18 травня 2024 г.

Суд повернув столичній громаді 74,4 га землі на Осокорках

Суд повернув столичній громаді 74,4 га землі на Осокорках

Київській громаді остаточно повернули 74,4 га землі на Осокорках. Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг ТОВ "Агрофірма Зодіак".

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що ТОВ "Агрофірма Зодіак" намагалась оскаржити накази Міністерства юстиції України і Держгеокадастру про скасування права користування 74,4 гектара землі. Проте Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг ТОВ "Агрофірма Зодіак".

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Земельна ділянка на кадастровій карті України (скріншот видання “Наші гроші”)

Таким чином, як наголосили у пресслужбі, земельна ділянка біля озера Тягле в Дарницькому районі залишилась у володінні громади Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, ТОВ “Агрофірма “Зодіак”, одним із бенефіціарів якої до 2018 року був відомий бізнесмен та забудовник Василь Хмельницький, у червні 2022 року намагалася оскаржити дії Київради, КМДА та накази Міністерства юстиції та Держгеокадастру, які восени 2021 року скасували сумнівні реєстраційні дії щодо 74,4 га землі на Осокорках (Дарницький район Києва).

Читайте: Власти Киева обжаловали решение о госрегистрации 74,4 гектара земли на Осокорках

Експерти наголошують – ТОВ “Агрофірма “Зодіак” не має жодного відношення до зазначеної ділянки сільгосппризначення біля озера Тягле, для її реєстрації, ймовірно, були використані підроблені документи, а у випадку перемоги компанії в судах ця земля може бути забудована. 

Читайте: Під сузір'ям Дерибану: в киян намагаються “віджати” 74,4 га землі на столичних Осокорках

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Агрофірма “Зодіак” було зареєстроване у квітні 2000 року в селі Шпитьки Бучанського (до 2020 року – Києво-Святошинського) району Київської області. Керівником компанії вказано Анатолія Артемюка, засновниками – мешканця смт Гостомель Бучанського району Київщини Максима Гришка та мешканця села Вишеньки Бориспільського району Київської області Михайла Твердохліба.

Примітно, що з травня 2016 року по вересень 2018 року кінцевим бенефіціаром ТОВ “Агрофірма “Зодіак” було зазначено Василя Хмельницького – народного депутата України IV-VII скликань та засновника холдингової компанії “UFuture”, яка об'єднує активи у різних галузях – нерухомість, інфраструктура, відновлювана енергетика, фармацевтика тощо. Серед головних активів “UFuture” – девелоперська компанія UDP, міжнародний аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського (Жуляни), національний оператор зовнішньої реклами "РТМ-Україна" тощо.

Відзначимо, у відкритих джерелах немає підтверджень або спростувань того, що Василь Хмельницький станом на сьогоднішній день має відношення до ТОВ “Агрофірма “Зодіак”. Проте, деякі компанії з його оточення вже фігурували у скандалах з ймовірно незаконною реєстрацією прав на землю в столиці. Яскравий приклад – ТОВ “Агрокомбінат “Хотівський”, яке мало або досі має “апетити” щодо приблизно 1 тис. га столичної землі в районі парка “Феофанія” та місцевості “Пирогово”.

Читайте: Как окружение Василия Хмельницкого борется с прокуратурой за землю в столичной “Феофании”

Крім того, ТОВ “Агрофірма “Зодіак”, ймовірно, має відношення й до інших відомих осіб. У той же період, з травня 2016 року по вересень 2018 року, співзасновником даної компанії виступало ТОВ “Аскіо Груп” (до грудня 2021 року – ТОВ “Стоїк Груп”). У свою чергу, серед засновників та кінцевих бенефіціарів останнього ТОВ протягом тривалого часу були зазначені особи з оточення Віктора Пилипишина – екс-голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації (2006—2010 роки), депутата Верховної Ради VI та VII скликань та відомого бізнесмена. 

Нагадаємо, Департамент земельних ресурсів КМДА з 29 червня 2021 року очолює Валентина Пелих (виконувала обов'язки керівника цієї структури з 2 квітня 2021 року). З 27 липня 2018 року по 1 квітня 2021 року, цим департаментом керував Петро Оленич (на колажі ліворуч), який з 2 квітня 2021 року обіймає посаду заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень та курує в Києві земельні та містобудівні питання.

Фото: Хмарочос 

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, КМДА, осокорки, дарницький район, департамент земельних ресурсів, озеро тягле, північний апеляційний господарський суд, повернення ділянки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій