неділя, 28 квітня 2024 г.

“Слуги народа” предлагают Раде усилить ответственность родителей за нарушение их несовершеннолетними детьми ПДД

“Слуги народа” предлагают Раде усилить ответственность родителей за нарушение их несовершеннолетними детьми ПДД

Народные депутаты из фракции “Слуга народа” инициировали законопроект, которым предлагается усилить ответственность родителей за нарушение их малолетними и несовершеннолетними детьми правил дорожного движения (ПДД) и торговлю в неустановленных местах.

Об этом KV стало известно из законопроекта №5396 “О внесении изменений в Кодекс Украины об административных правонарушениях относительно усиления ответственности родителей или лиц, их заменяющих, за совершение их детьми отдельных правонарушений в сферах безопасности дорожного движения и торговли”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Документ предусматривает, что за создание препятствий для дорожного движения несовершеннолетним ребенком в возрасте от 14 до 16 лет – на родителей или лиц, их заменяющих, накладывается штраф в размере 40 необлагаемых минимумов доходов граждан (НМДГ) (680 гривен) или общественные работы на срок от 30 до 40 часов.

Если ПДД нарушил малолетний ребенок – штраф будет еще больше, 50 НМДГ (850 гривен), как и возможность отбыть общественные работы – от 40 до 50 часов. 

Если же эти нарушения привели к повреждению транспорта или другого имущества – штраф устанавливается в размере 60 НМДГ (1020 гривен; сейчас этот штраф вдвое меньше), а общественные работы – на срок от 50 до 60 часов (в данный момент от 40 до 60 часов). 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Также нардепы предлагают штрафовать родителей торгующих с рук детей. Так, за торговлю с рук на улицах, площадях, во дворах, подъездах, скверах и в других местах, которая осуществляется несовершеннолетними детьми в возрасте от 14 до 16 лет – будет полагаться штраф от 3 до 9 НМДГ (от 51 гривны до 153 гривен) с конфискацией предметов торговли (или без таковой). 

Несколько дороже родителям обойдется торговля малолетними детьми – от 5 до 10 НМДГ (от 85 гривен до 170 гривен) с конфискацией или без. 

Как указывается в пояснительной записке к законопроекту, его цель – минимизировать случаи нарушения детьми ПДД (и детской торговли), создать безопасные условия для участников дорожного движения, уменьшить количество дорожно-транспортных происшествий, установить “дополнительные предохранители для защиты жизни и здоровья граждан, малолетних и несовершеннолетних детей”.

Авторами законопроекта выступили Владлен Неклюдов с десятками коллег по фракции “Слуга народа”, в числе которых – столичные мажоритарщики Марьяна Безуглая (округ 217, Оболонь) и Александр Горобец (округ 95, Ирпень, часть Киево-Святошинского района).

Напомним, что 17 марта с.г. вступил в силу закон, который многократно увеличивает санкции за управление транспортным средством в состоянии алкогольного, наркотического или другого опьянения.

Читайте: Сегодня, 17 марта сильно возросли наказания за нарушение ПДД, особенно за пьяную езду

Фото: открытые источники

КиевVласть

Павел Башинский

Теги: новости киева, новости украины, слуга народа, торговля, нарушение пдд, марьяна безуглая, александр горобец, владлен неклюдов, законопроект 5396

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.