неділя, 28 квітня 2024 г.

Олексій Чернишов: Ефективний індустріальний парк в Україні здатен створити понад тисячу робочих місць

Олексій Чернишов: Ефективний індустріальний парк в Україні здатен створити понад тисячу робочих місць

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час відкритого діалогу “Індустріальні парки 2025. Навіщо інвестувати у виробництва” наголосив, що ефективна регіональна мережа індустріальних парків здатна створити тисячі нових робочих місць у регіонах. Це посилить економічний потенціал громад та створить додану вартість українських виробництв. 

Про це KV дізналася з повідомлення пресслужби Міністерства розвитку громад та територій.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Економіка нашої держави потребує потужних стимулів для розвитку. Розбудова індустріальних парків — це, зокрема, шлях для того, аби люди залишалися в Україні та поверталися сюди, жили та працювали вдома, у власній громаді. Так, кожен гектар території промислового майданчика може створювати близько 50 робочих місць. Тобто середньостатистичний індустріальний парк — це від тисячі і більше працевлаштованих  громадян. Це і є важливим індикатором розвитку економіки у регіонах”, — зазначив Олексій Чернишов.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Водночас очільник Мінрегіону наголосив, що “головне — не кількість таких майданчиків, а якість — тобто створені в індустріальних парках робочі місця та товари з високою доданою вартістю, які там вироблятимуться”.

Нагадаємо, 28 вересня в індустріальному парку “Біла Церква” відбувся відкритий діалог на тему   “Індустріальні парки 2025. Навіщо інвестувати у виробництва” за участі Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Стратегічні партнери заходу: холдинг UFUTURE, Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство економіки України, Офіс реформ Кабінету міністрів України, Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики. Партнери заходу — координатор проєктів ОБСЄ в Україні та CMD-Ukraine. Міністр Олексій Чернишов під час своєї промови повідомив, що розвиток індустріальних парків дасть потужний рестарт вітчизняній промисловості.

Читайте: Майже півтисячі нових робочих місць з'явилось на Київщині завдяки “Великому будівництву”

Фото: пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кода, біла церква, міністерство розвитку громад та територій, індустріальні парки, олександр чернишов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.