субота, 27 квітня 2024 г.

Обласний бюджет потрібно направити в русло ефективного використання, - Добрянський

Обласний бюджет потрібно направити в русло ефективного використання, - Добрянський

У Київській облраді обговорили подальший формат співпраці з усіма КП та питання шляхів і механізмів реорганізації неліквідних підприємств. У планах депутатів оптимізувати і напрацювати програму приватизації збиткових підприємств. Головна мета – наповнити бюджет Київщини надходженнями, які будуть використані на розвиток області.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Київської обласної ради.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Повідомляється, що під керівництвом першого заступника голови Київської облради Ярослава Добрянського відбулося заключне засідання робочої групи КОР із заслуховуванням керівників комунальних підприємств, що перебувають у спільній власності тергромад сіл, селищ, міст області щодо стану їхньої діяльності.

У повідомленні наголошується, що комісія працювала з початку 2021 року і в липні її діяльність активізувалася. Після засідань, обговорень і ґрунтовного аналізу роботи всіх 32 комунальних підприємств, які перебувають на балансі облради, нарешті дійшли до кінцевої прямої з конкретними напрацюваннями.

Добрянський нагадав, що детальний аналіз роботи комунальних підприємств був викликаний об'єктивними чинниками і  мав на меті: удосконалення процесів планування на підприємствах; визначення ефективності чи неефективності використання комунальних активів; налагодження прозорості в роботі цих КП, систематизацію звітності у роботі, а відтак і контроль за використанням бюджету; виявлення та усунення штучного завищення витратної частини; планування зниження витратної частини за рахунок економії коштів; виявлення низки підприємств-привидів та фактів зловживання бюджетними коштами.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

"Сьогодні спільно з колегами-депутатами обговорили подальший формат співробітництва зі усіма КП та питання шляхів і механізмів реорганізації неліквідних підприємств. Головне завдання – наповнити бюджет Київщини надходженнями, котрі будуть використані на розвиток області, скажімо, тієї ж соціальної інфраструктури. Адже в задумах – грандіозне будівництво значущого соціального об’єкту для всієї Київщини – сучасної, багатопрофільної, оснащеної новітнім обладнанням обласної лікарні, в якій надаватимуться якісні медичні послуги із застосуванням новітніх технологій у галузі медицини", – розповів перший заступник Київської облради.

Тому, на переконання Ярослава Добрянського, необхідно спрямувати обласний бюджет у русло ефективного використання на користь платників податків.

"Члени робочої групи надали відповідні рекомендації у розрізі кожної з 32 наявних комунальних структур в плані їхньої оптимізації та ініціювали напрацювання програми приватизації тих збиткових підприємств, яка вже найближчим часом буде винесена на розгляд сесії Київської обласної ради", – підкреслив Добрянський.

Нагадаємо, що Київоблрада (КОР) може переглянути поточні видатки комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я.Також у КОР стартували засідання із заслуховування звітів керівників департаментів та управлінь Київоблдержадміністрації щодо виконання обласних програм за І півріччя 2021 року. Слухання триватимуть тиждень.

Читайте: Фінансування закладів охорони здоров’я Київщини потребує коригування, – Добрянський

Фото: сайт КОР

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киевской области, новости киевщины, мнение, позиция, кп, власть киевщина, киевоблсовет, За майбутнє, реорганизация, ярослав добрянский, оптимизация, программа развития

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.