четвер, 9 травня 2024 г.

Мешканці Деснянського району скаржаться, що укриття поліклініки зачинено не вперше, голова РДА запевняє, - доступ в бомбосховище був, але через головний вхід

Мешканці Деснянського району скаржаться, що укриття поліклініки зачинено не вперше, голова РДА запевняє, - доступ в бомбосховище був, але через головний вхід

Голова Деснянської районної державної адміністрації (РДА) Дмитро Ратніков запевняє, що працівником нічної зміни лікарні №3 в Деснянському районі було відкрите укриття для мешканців району. Частина мешканців опинилися в укритті, частина – ні. 3 особи біля укриття загинули. За даними ЗМІ, правоохоронці затримали охоронця лікарні. Раніше поліція почала розслідування за фактом закритого бомбосховища, внаслідок чого загинули дві жінки та дитина.

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Фейсбук голови Деснянської РДА Дмитра Ратнікова

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Вночі у нашому районі за лічені хвилини після оголошення сигналу повітряної тривоги відбувся балістичний обстріл. За повідомленням директора поліклініки № 3, працівником нічної зміни був відкритий центральний вхід. Частина мешканців опинилися в укритті, частина – ні. 3 особи біля укриття загинули. Наразі з'ясовуються всі деталі трагедії”, – написав Ратніков. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також він додав, що з самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА. Викликані на доповідь всі відповідальні особи.

“Будуть ухвалені жорсткі рішення відносно всіх відповідальних осіб після з'ясування всіх обставин”, – підсумував Ратніков. 


Однак, як повідомляє кореспондент видання “НВ” з місця подій, охоронця з укриття у поліклініці Деснянського району арештували.

За словами мешканців сусідніх будинків, це не перший подібний випадок. За останній місяць охоронець укриття розпивав алкоголь на робочому місці та не відкривав двері. Люди намагалися до нього достукатися протягом 15-20 хвилин.


Нагадаємо, в ніч з 31 травня на 1 червня ворог здійснив черговий повітряний напад на Київ, ймовірно, із застосуванням крилатих та балістичних ракет. За попередньою інформацією, усі виявлені повітряні цілі були знищені силами нашої протиповітряної оборони.

Читайте: Внаслідок атаки на Київ загинуло троє людей, з них одна дитина, ще дванадцять зазнали поранень (фото)

Пізніше у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що ворог здійснив черговий повітряний напад на Київ із застосуванням ОТРК “Іскандер”. Загалом випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу “Іскандер” з північного напрямку – Брянська область рф. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищено: сім балістичних ракет “Іскандер-М” та 3 крилаті ракети “Іскандер-К”.

Читайте: У Києві поліція почала розслідування за фактом закритого бомбосховища, внаслідок чого загинули дві жінки та дитина

Фото: ДСНС

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, обстріли, укриття, затримання, Деснянська РДА, дмитро ратніков, деснянська районна державна адміністрація

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій