четвер, 9 травня 2024 г.

Департамент соцполітики КМДА підвів підсумки виконання програми “Турбота. Назустріч киянам” у першому півріччі

Департамент соцполітики КМДА підвів підсумки виконання програми “Турбота. Назустріч киянам” у першому півріччі

У Департаменті соціальної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА) підвели підсумки виконання міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” за І півріччя поточного року. Загалом місто профінансувало виконання заходів програми на 1 млрд 678 тис. гривень. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Департаменту соціальної політики КМДА. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У Департаменті соціальної політики КМДА підвели підсумки виконання міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” за І півріччя поточного року. Загалом місто профінансувало виконання заходів програми за перші шість місяців 2023 року на 1 млрд 678 тис. гривень. Плановий ресурс Програми на 2023 рік складає 4,792 млрд гривень. Рішенням Київської міської ради затверджені асигнування на виконання Програми в сумі 4,296 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно програми надана адресна матеріальна допомога з нагоди відзначення державних свят та визначних дат киянам, які опинилися у складних життєвих обставинах, та іншим окремим категоріям соціально незахищених верств населення на загальну суму майже 438 млн гривень. Всього таку допомогу отримали 143,4 тис. осіб.

Допомогу отримали: учасники антитерористичної операції, киянам (особам з інвалідністю І та ІІ групи), які брали (беруть) участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. 

Також отримали допомогу члени сімей, які брали участь у АТО, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі у антитерористичній операції, киян – учасників антитерористичної операції, які перебувають в полоні або зникли безвісти. Також таким категоріям осіб була надана допомога для покриття витрат на ними житлово-комунальних послуг. 

Читайте: Київрада затвердила програму підтримки киян, що стали на захист України

“Складним протезуванням забезпечено 69 осіб, протезами молочних залоз 2785 осіб, ортопедичним взуттям забезпечено 835 осіб. Загальні видатки по цьому заходу становили майже 22 млн гривень. Протягом шести місяців виплачена матеріальна допомога 19 киянам-уповноваженим членам сімей загиблих киян-учасників АТО за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки на суму понад 20 млн гривень”, – додають в КМДА. 

Також профінансовано компенсацію витрат за харчування дітей пільгових категорій закладів дошкільної освіти в сумі понад 61 млн гривень, допомогу отримали 11456 осіб.

Крім того, надана щомісячна адресна матеріальна допомога дітям-сиротам та окремим категоріям осіб з інвалідністю на загальну суму близько 352 млн гривень, допомогу отримали 30210 осіб.

“Забезпечено надання одноразової матеріальної допомоги багатодітним сім’ям м. Києва, які виховують троє і більше дітей, на загальну суму понад 49 млн гривень, допомогу отримали 8258 сімей. Забезпечено належне функціонування установ, закладів соціального захисту, створених за рішеннями місцевих органів влади, у розмірі майже 69 млн гривень”, – зазначають в Департаменті. 

Окрім цього, за рахунок програми оздоровлено 184 особи пільгових категорій громадян на суму близько 3 млн гривень. За шість місяців 2023 року 164 особи з числа безробітних та інших категорій осіб залучені до оплачуваних громадських робіт, видатки становили більше 71 тис. гривень. (крім того, майже 175 тис. гривень залучено за рахунок Фонду соціального страхування).

Читайте: У Києві деякі категорії містян вперше отримають збільшену матеріальну допомогу

“Малозабезпечені одинокі громадяни та інші верстви населення м. Києва забезпечені безкоштовним харчуванням, продуктовими наборами, на суму близько 12 млн гривень. Всього отримали проднабори – 12731 осіб, гарячим харчуванням забезпечено 413 осіб.

Протягом першого півріччя поточного року профінансовано компенсацію витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян у сумі майже 550 млн гривень. Кількість громадян, які використали своє право на пільговий проїзд за рахунок програми “Турбота. Назустріч киянам” становить 429 тис. 700 осіб, – наголосили в КМДА. 

На забезпечення виконання заходу щодо надання інших пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства видатки становили понад 1 млн гривень. Зокрема отримали компенсацію витрат на бензин 27 киян; проведено капітальний ремонт житла пільговим категоріям громадян 5 особам; отримали компенсацію за проїзд (ЧАЕС) 93 особи.

Проведено закупівлю додаткових соціальних послуг на суму понад 82 млн гривень (закуплено 8 видів послуг).

Також протягом першого півріччя 2023 року за кошти міського бюджету по програмі проводилась реконструкція приміщень для створення Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Деснянського району та Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Подільського району, видатки становили близько 19 млн гривень

Нагадаємо, Київрада внесла зміни до двох міських цільових програм – “Соціальне партнерство” і “Турбота. Назустріч киянам”. Відповідно з цими коригуваннями, загальні обсяги їхнього фінансування було зменшено зі 103,3 млн гривень до 94,8 млн гривень та з 12,2 млрд гривень до 11,6 млрд гривень відповідно. Ці кошти переважно призначалися на виконання заходів з підтримки учасників бойових дій та інших категорій населення і вже були “прописані” в двох інших програмах. У міськраді на даний факт звернули увагу: під час пленарного засідання Департаменту соцполітики КМДА дісталося за “неадекватну роботу” та “неякісну підготовку” документів, на підставі яких столична влада вирішує різні проблеми Захисників та Захисниць України.

Читайте: “Із кишені в кишеню”: Київрада відкоригувала низку “соціальних” програм через дублювання заходів  

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, допомога, програма, турбота назустріч киянам, департамент соціальної політики кмда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій