п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Застройщику дали три дня на демонтаж забора вокруг строительства на Сенном рынке (фото)

Застройщику дали три дня на демонтаж забора вокруг строительства на Сенном рынке (фото)

Застройщик получил предписание демонтировать забор на площадке на месте бывшего Сенного рынка, где продолжается скандальное строительство многоэтажек. Снести забор застройщик должен до пятницы, в противном случае - это сделает Департамент городского благоустройства

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы Киевской горгосадминистрации (КГГА).

"Ко мне неоднократно обращались активисты. Есть вопросы по этой застройке. Хочу отметить, что мы вели переговоры с представителями застройщика, чтобы найти компромисс. Мы считаем, что как минимум высотность зданий должна быть снижена! Но, к сожалению, результата это не дало. Город не имеет полномочий аннулировать разрешение на строительство и градостроительные условия. Это может сделать только ГАСИ (Государственная архитектурно-строительная инспекция). Мы туда неоднократно обращались, - чтобы были проведены все проверки этого строительства. Обращались и к вице-премьеру тоже. То, что в полномочиях города и можем сделать мы - предоставить предписание по установленному забору. И мы его предоставили вчера (14 ноября - ред.)", - рассказал столичный мэр Виталий Кличко.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”

Он отметил, что по закону, у застройщика есть время до пятницы, чтобы самостоятельно демонтировать забор.

"Если он этого не сделает - Департамент городского благоустройства после этого срока демонтирует забор. Тогда, согласно закону, строительство должно остановиться", - добавил Кличко.

Напомним, как сообщала ранее KV, в конце апреля 2017 года  ГАСИ осуществила проверку соблюдения требований законодательства в сфере градостроительной деятельности, строительных норм, госстандартов при выполнении строительных работ на территории Сенного рынка.

Перед этим, на сайте Киевсовета была зарегистрирована электронная петиция с требованием остановить строительство жилого комплекса "Ярославов град", который возводится на территории бывшего Сенного рынка. В качестве оснований для этого указывалось отсутствие разрешительных документов у застройщика и разрушение близлежащих домов.

Подоробнее: Киевляне требуют остановить незаконную стройку на территории Сенного рынка

В интервью KV глава ГАСИ Алексей Кудрявцев отметил, что строительство на территории бывшего Сенного рынка сейчас ведется на основании выданного разрешения на выполнение строительных работ. Документы, необходимые для его получения, все в наличии.

Читайте: Олексій Кудрявцев: “Чим прозорішим стає ринок будівництва, тим більший супротив від тих, хто не готовий до змін”

В мае Госархстройинспекция (ГАСИ) начала проверку градостроительных условий и ограничений (ГУО) застройки земельного участка на территории бывшего Сенного рынка. Речь идет, о скандальном строительстве торгово-офисно-жилого центра с подземным паркингом на улицах Воровского, 15-А, Гончара, 38-Б и 48/2 в Шевченковском районе Киева.

В июне дома у депутата Киевсовета Ольги Балицкой (фракция “Объединения “Самопомощь”) прокуратура провела обыск. Депутат предполагает, что такие действия могут быть связаны с ее позицией по застройке "Сенного рынка".

Читайте: К депутату Киевсовета Балицкой пришли с обыском

Фото: страница мэра Киева Виталия Кличко в Facebook

KиевVласть

Алена Момот

Теги: новости киева, кгга, виталий кличко, демонтаж, забор, предписание, сенной рынок

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.