четвер, 28 березня 2024 г.

За исполнение гимна Киева “Як тебе не любити...” со столичного ОСМД могут содрать более 186 млн гривен

За исполнение гимна Киева “Як тебе не любити...” со столичного ОСМД могут содрать более 186 млн гривен

Правообладатель авторских прав на гимн Киева “Як тебе не любити...” ООО “УМИГ МЬЮЗИК” обвиняет ОСМД, которое находится на ул. Мирного 16/13, в незаконном использовании музыкального произведения. Компания предлагает заключить лицензионный договор на использование песни, в противном случае грозит штрафом до 186 млн гривен.

Об этом KV стало известно из сообщения на странице депутата Киевсовета Ярослава Диденко (фракция “Солидарность”) в соцсети Фейсбук.

ООО “УМИГ МЬЮЗИК” (*) в своем письме указывает, что является правообладателем исключительных авторских прав на музыкальное произведение “Як тебе не любити, Києве мій (Києве мій)”, переданных наследниками авторов слов и музыки.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Компания обвиняет ОСМД в том, что перед боем курантов часов, которые находятся на фасаде жилого дома по адресу ул. Мирного 16/13, звучит мелодия “Як тебе не любити, Києве мій (Києве мій)”. Это является публичным исполнением произведения, которое допускается только на основании авторского договора.

ООО “УМИГ МЬЮЗИК” заявляет, что не предоставляли разрешения на публичное исполнение мелодии и не получали авторское вознаграждение за него. В письме указывается, что штраф за нарушение авторских прав составляет от 10 до 50 тыс. минимальных зарплат (от 37,230 тыс. до 186,15 млн гривен). ОСМД предложено подписать лицензионное соглашение на публичное исполнение гимна.

По данным аналитической системы Youcontrol, ООО “УМИГ МЬЮЗИК” зарегистрировано 26 декабря 2013 года. Уставной фонд компании составляет 1 тыс. гривен. Генеральным директором и конечным бенефициаром компании является Сергей Рыжий.

На сайте компании указано, что компания является правообладателем гимна Киева “Як тебе не любити, Києве мій (Києве мій)”.

Напомним, песня “Як тебе не любити, Києве мій (Києве мій)” была написана в 1962 году. Автор музыки композитор Игорь Шамо, слов - поэт Дмитрий Луценко. Впервые ее исполнил Юрий Гуляев 27 мая 1962 года.

Ранее KV сообщала, что в 2014 году песня “Як тебе не любити, Києве мій (Києве мій)” стала гимном Киева. За это решение проголосовали 87 депутатов Киевсовета. До того киевские власти занимались поиском гимна Киева с 2007 года, провели три конкурса и потратили на это более 90 тыс. грн, однако гимна не нашли.

Читайте: Песня “Києве мій” стала гимном Киева

В 2017 году мэр Киева Виталий Кличко вручил дочери выдающегося композитора, автора музыки к гимну украинской столицы “Києве мій” Игоря Шамо награду “Почетный гражданин города Киева”. Годом ранее это звание было посмертно присвоено Дмитрию Луценко.

Читайте: Семье автора гимна Киева Дмитрия Луценко мэр Кличко вручил награду “Почетный гражданин Киева”

* ТОВ “УМИГ МЬЮЗІК” (код ЄДРПОУ: 39040213)

Фото: фейсбук Ярослава Диденко

KиевVласть

Александр Кравченко

Теги: новости киева, киевсовет, печерский район, осмд, ярослав диденко, гимн киева, игорь шамо, як тебе не любити, ооо умиг мьюзик, сергей рыыжий, авторский права, дмитрий луценко, улица мирного 1613

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.