п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Вылов бездомных кошек в столице нужно запретить - экологическая комиссия Киевсовета

Вылов бездомных кошек в столице нужно запретить - экологическая комиссия Киевсовета

Члены экологической комиссии считают, что контролировать численность уличных кошек необходимо гуманными методами. Также, по мнению депутатов,  стоит запретить их вылов, разве что отлавливать для стерилизации. Кошкам, согласно проекту решения, разрешено беспрепятственно жить в подвалах и на чердаках, где они могут ловить мышей.

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы Киевсовета.

Сегодня на заседании постоянной комиссии горсовета по вопросам экологической политики депутаты согласовали проект решения “О некоторых вопросах бездомных кошек в городе Киеве”.

Как сообщается, документ предусматривает решение вопроса путем регулирования численности бездомных животных гуманными методами.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Согласно проекту решения, запрещается вылов бездомных кошек на территории Киева за исключением необходимости их стерилизации, вакцинации и/или с целью пристроить к новым владельцам. К этому процессу обязательно должны быть привлечены представители общественных зоозащитных организаций.

"Также вылов запрещается в случае возникновения обстоятельств, создающих угрозу жизни, здоровью и безопасности людей. Кроме того, коммунальные предприятия по содержанию жилищного фонда обязательстве не создавать умышленных помех для выполнения котами функции естественной дератизации и предоставлять им доступ к подвальным помещениям", - отметил автор проекта решения, председатель экологической комиссии Константин Яловой (фракция “Единство”).

Кроме того, в проекте решения отмечается, что ответственные лица ЖЭК, ЖСК, ОСМД должны предотвращать изоляцию кошек в подвалах, поскольку это может привести к их гибели.

КП “Приют для животных” и “Киевская городская больница ветеринарной медицины” должны обеспечить за счет внебюджетных средств и денег, предусмотренные в бюджете на соответствующий год, регулирование численности этих животных в городе путем стерилизации с обязательной вакцинацией.

Проект решения должны также рассмотреть на постоянной комиссии Киевсовета по вопросам ЖКХ и ТЭК.

Напомним, ранее петиция "Признать уличных котов частью экосистемы города Киева” набрала 10117 голосов и была принята к рассмотрению.

Подробнее: Киевские коты могут официально стать частью экосистемы столицы

КиевVласть

Ирина Житняя

Теги: новости киева, киевсовет, проект, запрет, экологическая комиссия, кошки, стерилизация, вылов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.