вівторок, 16 квітня 2024 г.

Третьяков: Минветеранов сможет преодолеть хаос в сфере соцзащиты воинов АТО

Третьяков: Минветеранов сможет преодолеть хаос в сфере соцзащиты воинов АТО

Хищение средств, выделенных на реабилитацию пострадавших участников АТО, было бы невозможно при существовании Министерства по делам ветеранов.

Об этом KV стало известно из сообщения на странице в Facebook народного депутата, председателя Комитета по делам ветеранов, участников боевых действий, участников АТО и людей с инвалидностью Александра Третьякова, который прокомментировал резонансные задержания по делу о мошенничестве с государственными программами психологической реабилитации военных.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Вчера сотрудники СБУ и столичной прокуратуры разоблачили расхитителей бюджетных средств, выделенных на психологическую реабилитацию пострадавших участников боевых действий. Это были дельцы из трех регионов страны, которые не имея в своих медучреждениях необходимых условий для реабилитации и специалистов, подавались на конкурсные торги и в результате получали средства из соответствующей государственной программы”, - сообщил председатель Комитета.

СБУ сообщила, что по этой схеме в течение 2016-2017 годов злоумышленники противоправно завладели государственными средствами на сумму свыше 6 млн гривен. Директору заведения, который является к тому же депутатом одного из местных советов, уже объявлено подозрение в совершении преступлений.

“Трудно даже пристойным словом назвать этих дельцов, которые наживались на украинских ветеранах. Но одновременно эта неприятная история еще раз напомнит обществу насколько важным является создание действенной системы реабилитации украинских бойцов, которые возвращаются с фронта”, - отметил Третьяков.

По словам политика, нынешняя система социальной защиты ветеранов и участников боевых действий просто не может работать эффективно, в ней отсутствуют нормальные механизмы контроля и обеспечения ветеранов всем необходимым, и в целом она лишь “продолжает производить беспорядок”.

“Этот хаос и безответственность дают широкое поле для злоупотреблений, чем и пользуются преступники. И я убежден, что только со стартом работы единого ответственного государственного органа, такого как Министерство по делам ветеранов, который возьмет под контроль все аспекты социальной защиты наших защитников, у нас появится шанс наконец навести порядок в этой сфере и не допускать подобных инцидентов” , - подытожил Александр Третьяков.

Читайте: Александр Третьяков: в парламенте зарегистрирован законопроект, цель которого усилить уважение к защитникам Украины

Фото: соцсети

KиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, ато, Александр Третьяков, ветераны, социальная защита, министерство ветеранов, комитет верховной рады по делам ветеранов участников боевых действий участников АТО и людей с инвалидностью

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.