п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

С помощью фирм-прокладок “Киевзеленстрой”в текущем году “спустил” 500 млн бюджетных гривен - Пионтковский

С помощью фирм-прокладок “Киевзеленстрой”в текущем году “спустил” 500 млн бюджетных гривен - Пионтковский

КО “Киевзеленстрой” наладил схему для отмыва бюджетных денег города на реконструкции столичных парков - с помощью фирм-прокладок. Между заказчиком и исполнителем добавляют частное карманное предприятие без подготовленного персонала и необходимой техники, задача которого вовсе не навести порядок в парках, а - переполовинить выделенные деньги. Активисты подсчитали, что только за текущий год по подобной схеме на парки и скверы потрачено более 500 миллионов гривен.

Об этом KV стало известно из материала руководителя проекта "Пуща-Водица без политики" Константина Пионтковского в Facebook.

Как сообщается, КО “Киевзеленбуд” провел тендер на реконструкцию парка в Оболонском районе. В результате тендера КО “Киевзеленбуд” перевел все деньги в количестве около 100 миллионов гривен ООО “Сивин Транс”. Для проведения работ в парке ООО “Сивин Транс” наняло КП по содержанию зеленых насаждений Оболонского района, которое имеет 220 обученных специалистов, 14 тракторов, 10 грузовиков и базу для выращивания растений. Всего на парк было потрачено в текущем году 107 миллионов гривен, при этом система полива стоимостью 2 миллиона гривен весь сезон поливала деревья в парке ржавой водой.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Как сообщает Константин Пионтковский, сейчас также проходят работы в парке Пуща-Водица, победитель тендера и исполнитель работ ООО “БК Куб”. Работы же на самом деле проводят сотрудники КП по содержанию зеленых насаждений Оболонского района.

“Работают трактора, грузовики, садятся кустики, делаются дорожки из плитки. Так вот, все эти люди – сотрудники КП СЗН Оболонского района. Они же, по их словам, выполняли работы в парке Оболонь. Вместо ООО “Сивин Транс”, - пишет Константин Пионтковский.

Также отмечается, что изначально сметы на проведение работ увеличены. За сосны небольшого размера, высаженные в парке, заплатили по 2600 гривен, на кусты и “одноразовые цветы” потратили миллионы гривен.

“Я приглашал инспектора по контролю за строительными работами и он подтвердил этот факт по парку Пуща-Водица, где работы сейчас в самом разгаре”, - утверждает Пионтковский.


Читайте: “Киевзеленстрой” закупит у ООО “Энерго-инвест” урны по цене украшений

Напомним, в октябре 2016 года Департамент финансового контроля и аудита Киевской горгосадминистрации (КГГА) проверил закупки КО “Киевзеленстрой” за 2015-2016 годы на сумму 33,37 млн грн. В ходе аудита выявили нарушений на 10,31 млн грн, причем, на завышении закупочных цен, похоже, было украдено не менее 25 млн грн, в т.ч. средств из городского бюджета.

Читайте:  В 2015-2016 годах в КО “Киевзеленстрой” украли на закупках около 25 миллионов гривен

Отметим, что с 1 августа 2016 года КО "Киевзеленстрой" руководит Михаил Наконечный.

Фото: фейсбук Константина Пионтковского

KиевVласть

Александр Кравченко

Теги: новости киева, киевзеленстрой, парки, Михаил Наконечный, пуща водица, киевзеленбуд, константин пионтковский, оболонский парк

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.