субота, 27 квітня 2024 г.

Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови

Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови

Німеччина продовжить допомагати Україні у процесі відбудови. Київщину відвідав посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер.

Про це повідомив начальник КОВА Руслан Кравченко після зустрічі з послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Київщина робить колосальну роботу з відбудови зруйнованих та пошкоджених росіянами об’єктів. І такі приклади мають надихати інші регіони активно відновлюватись. Таку високу оцінку почув від Посла Німеччини в Україні Мартіна Єгера під час сьогоднішньої зустрічі”, – розповів Руслан Кравченко.

За його словами, пан Посол пригадав, що одразу після звільнення Київщини підраховувалися збитки завдані російським агресором та формувався реєстр пошкоджених об’єктів. Сьогодні ж Київщина зробила значний прорив у відбудові. 

Мартін Єгер повідомив, що у червні в Берліні відбудеться конференція з відновлення України. Посол Німеччини зазначив, що на цій конференції також обов’язково мають бути озвучені потреби Київщини у подальших проєктах з відбудови. 

“Німеччина і надалі готова допомагати у цьому питанні. Тому Київщина вже готує перелік пріоритетних об’єктів”, – зазначив Руслан Кравченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ще один позитивний момент, який озвучив Посол Німеччини – готовність німецького бізнесу повертатися до України. Вже навіть відновив роботу офіс торгово-промислової палати Німеччини. 

“Безумовно, Київщина зацікавлена у притоку іноземних інвестицій та створенні робочих місць. Бо це одна з передумов повернення до України людей. Тому максимальну підтримку та створення найоптимальніших умов гарантуємо. Запропонував розглянути питання щодо використання німецькими інвесторами потужностей індустріальних парків Київщини”, – додав начальник КОВА.

За його словами, розвивати регіон, відбудовувати його та жити тут у відносній безпеці можемо завдяки нашим військовим. Руслан Кравченко звернувся з проханням до Мартіна Єгера сприяти збільшенню систем ППО, а також підтримати наші мобільні вогневі групи автівками та необхідним оснащенням.

Возможно, это изображение 4 человека и текст

“Ще одне важливе питання – належна реабілітація військових та цивільних. На Київщині плануємо створити міжнародний реабілітаційний центр. Проєкт потребує значних інвестицій. Тому вже формуємо мультидонорську платформу за участі благодійників, урядових та неурядових організацій зі всього світу під егідою американського благодійника Делла Лоя Хансена. Запросив Німеччину долучитися до реалізації цього проєкту”, – додав Руслан Кравченко.

Ще одне пріоритетне питання, де Київщина потребує допомоги німецьких партнерів – продовження роботи з облаштування укриттів та поповнення парку шкільних автобусів. 

“Бо попри війну маємо забезпечити якісний та безпечний освітній процес для дітей Київщини. Мартін Єгер зауважив, що вражений, наскільки Київщина ефективно та оперативно облаштовує укриття”, – сказав Руслан Кравченко.

Возможно, это изображение 4 человека

Для розвитку співпраці начальник КОВА запропонував пану Послу сприяти підписанню Меморандуму між Київщиною та однією з федеральних земель Німеччини. Руслан Кравченко подякував Уряду Німеччини та народу цієї країни за колосальну підтримку України.

Після зустрічі Мартін Єгер також відвідав Бучу та Ірпінь, які найбільше постраждали від рук окупантів, та ознайомився з ходом відновлювальних робіт.

Возможно, это изображение 4 человека

Читайте: У громадах Київщини понад 23 тисячі школярів вже взяли участь у другому етапі Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч (фото)

Фото: фейсбук Руслана Кравченко

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кова, допомога, руслан кравченко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій