субота, 27 квітня 2024 г.

Кличко: Впервые за несколько десятилетий все родильные дома Киева обеспечены необходимым оборудованием

Кличко: Впервые за несколько десятилетий все родильные дома Киева обеспечены необходимым оборудованием

Впервые за несколько десятилетий все родильные дома Киева обеспечены современным оборудованием. Такое заявление сделал мэр столицы Виталий Кличко во время проверки ремонтных работ в Киевском роддоме №2.

Об этом KV стало известно из сообщения на сайте мэра Киева Виталия Кличко.

По его словам, только за последние два года на содержание детских больниц и родильных домов столица выделила более полутора миллиарда гривен. Из них в этом году - почти 800 млн. Кроме того, в рамках городской целевой программы “Здоровье киевлян” на охрану материнства и детства в 2017-2018 году было приобретено медикаментов на 110 млн. Более 400 млн потрачено на закупку современного оборудования.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“В Киеве, первом среди украинских городов, введена система раннего скрининга новорожденных на выявление недостатков слуха. Благодаря закупленной и установленной в Перинатальном центре ретинальной камере стало возможным раннее выявление патологий зрения у новорожденных. Диагностика и операционные вмешательства происходят в Перинатальном центре в первые дни жизни ребенка. Мы закупили современные аппараты УЗИ, приобрели современное оборудование для оказания помощи недоношенным детям. Впервые за много лет все родильные дома Киева обеспечены современным оборудованием”, - сказал мэр.

Он также отметил, что в 2017-2018 годов более 330 млн гривен направили на ремонты и реконструкцию детских медучреждений и родильных домов.

В частности у Киевского роддома №2 было установлено резервные источники питания, которые в экстренных случаях могут долго поддерживать деятельность учреждения. Капитально отремонтировали бактериологическую лабораторию, крышу помещения. Медучреждение рассчитано на 190 коек. За год здесь принимают более 5 тыс. родов. А лечение в стационаре получают почти 10 тыс. женщин.

Как заявил Кличко, в планах на следующий год - осуществить работы по термосанации помещения. Это будет стоить городу 25 млн гривен.

“Это необходимо сделать, чтобы в дальнейшем экономить на поставке тепла. Чтобы обеспечить комфорт пациентов. Родильный дом №2 обслуживает жителей Подольского, Оболонского, Деснянского и Голосеевского районов. Но, при необходимости, принимает женщин и из других районов. Здесь действует единственное в столице отделение медицины плода. Работают высококвалифицированные профессионалы, которые с помощью современного оборудования, могут оказывать неотложную помощь еще нерожденным детям и новорожденным младенцам. Поэтому мое поручение профильным заместителям и начальникам департаментов - держать вопрос осуществления термосанации на контроле”, - подчеркнул Кличко.

Мэр отметил, что для столичной власти реформирование здравоохранения является одним из приоритетов. В 2018 году расходы на медицину в бюджете столицы существенно увеличили - до 9,1 млрд гривен. Значительная часть предусмотрена на капитальные ремонты и оснащение больниц, закупку современного оборудования.

Читайте: Кличко: За 2 года мы смогли сократить срок прибытия скорой в Киеве с часа до 10 минут

Фото: сайт мэра Киева

KиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, виталий кличко, здравоохранение, роддом, родильный дом №2

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.