субота, 20 квітня 2024 г.

Кличко: Ликвидация повреждений теплосетей должна занимать максимум сутки

Кличко: Ликвидация повреждений теплосетей должна занимать максимум сутки

Мэр Киева Виталий Кличко собрал штаб по проблемным вопросам отопительного сезона в столице. Мэр дал поручение профильным службам касательно оперативного устранения ситуаций, связанных с проблемами в теплоснабжении.

Об этом KV стало известно из сообщения на сайте мэра Киева Виталия Кличко.

Кличко отметил, что ликвидация повреждений теплосетей должна осуществляться в течение суток.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Ликвидация повреждений коммуникаций, от которых зависит подача отопления в дома и квартиры, должно осуществляться в течение суток. Максимум! “Киевтеплоэнерго” отвечают за внешние сети, управляющие компании - за рабочее состояние внутридомовых сетей. Все ответственные структуры должны работать в четкой координации для решения проблемных вопросов, а не заниматься их “отфутболиванием”, - подчеркнул Кличко.

Он поручил осуществлять ежедневный мониторинг обращений киевлян, в частности на городские горячие линии 1551 и 1557. В оперативном порядке брать в работу заявки, касающиеся возможных недогрева, проверять их и устранять неполадки.

“Сегодня каждое коммунальное предприятие должно демонстрировать высокий уровень социальной ответственности перед потребителями. Это должны понимать все - от руководителя до линейных работников. Кто не понимает - работать не будет! Я это заявляю ответственно. - Как человек, который регулярно общается с киевлянами и выслушивает их жалобы. Тепло в каждом конкретном доме должны включать не потому, что позвонил мэр и устроил нагоняй! Чем занимаются ЖЭКи, управляющие компании?! Почему люди звонят и ходят по кругу?!”, - обратился к профильным службам мэр столицы.

По словам заместителя председателя КГГА Петра Пантелеева, с начала отопительного сезона в столице зафиксировано 1600 аварийных ситуаций. Сегодня аварийные службы устраняют 113 повреждений на теплосетях. Самыми является Шевченковский, Святошинский, Оболонский и Подольский районы. - Там сети старые и найзношениши.

С мая, то есть за полгода, “Киевтеплоэнерго” заменило около 30 км наиболее аварийных участков теплосетей.

Мэр подчеркнул, что в следующий межотопительный период город должен начать масштабную замену тепловых сетей. Прежде всего речь идет о аварийные участки, где было больше всего повреждений на старте отопления этого года.

"Поручаю Департаменту финансов обеспечить необходимое финансирование мероприятий на основе диагностики, проведенной “Киевтеплоэнерго", - сказал Кличко.

Также мэр Киева дал поручение обеспечить информирование киевлян об аварийных ситуациях и сроки их устранения с помощью СМС-сообщений от коммуникационного коммунального сервиса 1557.

Вернув под контроль общества теплоэнергетический комплекс столицы, город получил сети и другое оборудование, в заброшенном техническом состоянии. Десятками лет в замену теплосетей, которые сегодня изношены почти на 80%, практически не вкладывали средств. Теплоэнергетический комплекс Киева - это крупнейшие в Украине теплоэлектроцентрали - ТЭЦ 5 и ТЭЦ 6, почти 200 котельных, 2,6 тыс. км теплосетей, мусоросжигательный завод “Энергия”.

Читайте: Кличко: Наша задача - заменить максимальное количество труб в столице

Фото: сайт мэра Киева Виталия Кличко

KиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, виталий кличко, кличко, ремонт, отопление, кличко мэр, теплоснабжение, коммунальные службы, аврии

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.