субота, 20 квітня 2024 г.

Киевсовет присоединил скандальный гектар земли к парку “Юность”

Киевсовет присоединил скандальный гектар земли к парку “Юность”

Вчера Киевсовет предоставил статус парка земельному участку площадью 1,004 га, который ранее был в аренде у ООО "Кимет-плюс", вернув землю парку "Юность". “За” соответствующее решение проголосовало 74 депутата.

Как стало известно KV, в ходе вчерашнего заседания Киевсовета депутаты утвердили проект решения “О предоставлении статуса парка земельному участку площадью 1,004 га (кадастровый номер 8000000000:75:297:0006), который расположен по адресу ул. Владимира Покотило (Картвелишвили), 6 в единых границах парка “Юность” Святошинского района Киева” (08/231-2466/ПР от 31.07.2018 года).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Проект решения на рассмотрение горсовета подал депутат Владимир Левин (фракция “Солидарность”).

Этим решением депутаты предоставили соответствующий статус данному земельному участку и обязали КО “Киевзеленстрой” в месячный срок осуществить организационно-правовые мероприятия по оформлению права пользования наделом. Также КО “Киевзеленстрой” поручили рассмотреть возможность привлечения средств меценатов для благоустройства и озеленения этого участка.

В обосновании необходимости принятия решения говорится, что оно обеспечивает законные интересы жителей Святошинского района (массив Борщаговка) на безопасную для жизни и здоровья окружающую среду. Также, указанный проект решения разработан “с целью охраны зеленых насаждений, сохранения рекреационной ценности данной территории”.

Отметим, в ходе заседания Киевсовета документ не вызвал дискуссий и споров. Соответствующий проект решения поддержало 76 депутатов.

Напомним, указанный участок с находящимся на нем полуразрушенным кинотеатром “Кристалл” в 2004 году был передан в аренду ООО “Кимет-плюс”. В 2016 году фирма огородила территорию кинотеатра - выяснилось, что на его месте планируется строительство нового многоэтажного жилого комплекса. Местные жители выступили против возведения новой многоэтажки на территории парка.

В конце 2018 года, когда выяснилось, что у застройщика заканчивается срок договора аренды земельного участка, чтобы он не был продлен, был подготовлен соответствующий проект решения Киевсовета. А депутат Владимир Левин в случае его несогласования пообещал применить к застройщику радикальные меры.

Читайте: Депутат Левин пообещал, что если застройщик не уйдет из парка “Юность”, он сядет в бульдозер и “снесет его частную собственность”

В итоге, 20 ноября 2018 года Киевсовет отказал ООО “Кимет-плюс” в возобновлении договора аренды земельного участка для строительства жилого комплекса (ЖК) на ул. Владимира Покотило, 6. Депутаты были единодушны - их даже не испугала перспектива возврата застройщику более 5 млн гривен оплаченного в городской бюджет паевого участия на развитие инфраструктуры.

Читайте: Киевсовет решился “прогнать” ООО “Кимет-плюс” из парка “Юность”

Фото: Wikimapia

KиевVласть

Анна Камелина

Теги: новости киева, кгга, киевсовет, ООО, застройщик, застройка, договор аренды, владимир левин, парк юность, кимет-плюс, отказ в возобновлении договора аренды

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.